Novembre, 20 diumenge

sanefa.qxd

D’homenatges (1)

casa-moran

No sé quants anys fa que el grup que en dic dels 14 (o de les excursions mensuals) ens reunim. N’adjunto una fotografia (sense que hi sortim tots), de l’última trobada, un sopar que convocaren l’Elena i el Manel amb el pretext que havien estat deu dies amb l’Inserso a Extremadura i havien comprat uns formatges molt bons, als quals la Chon (que és d’allí), afegí uns xoriços, i ens trobàvem per assaborir-los. Per celebrar l’amistat qualsevol cosa és bona. Al mateix temps passàvem una estona amb el Moran, que després de l’operació que li han fet té dificultats per sortir de casa.

84-anys

En començar la glosa volia fer l’elogi de l’amistat. M’agradaria parlar de l’altre grup amb el que em trobo molt sovint i que no acabem de posar-li nom; el grup de Premià, o de Pontons. O, més directament, dels Madueño.  Penso també amb els amics i amigues que provenen, simplement, dels anys al Fondo. I amb la colla de Vilafranca. I amb amistats disperses. Per constatar que amb els amics i amigues un “viu la vida”. Coses que com el rosari són moments de goig, moments de dolor i moments de glòria. Un naixement, un sant, una malaltia, les excursions, els sopars o unes vacances…

amicsPerò entro en un tema que suscità el Manel. Per què –etzibà a en Joan- quan us volen fer un homenatge ho refuseu? Ho deia arran que la gent del Raval a l’organitzar una exposició amb fotos d’anys enrere del Raval,convidaren al Jon perquè la presentés, amb la ntenció de convertir l’cte en un homenatge al Joan Moran. Però ell s’hi oposà. El Manel tenia bones raons per defensar els homenatges tributats a les persones que han excel·lit per la seva dedicació als altres, com és el as del Moran: ho defensa per una qüestió de memòria històrica, també per l’exemplaritat de l’homenatjat, i per mostrar el nostre agraïment a les persones que han treballat en benefici dels altres.

Provocativament va preguntar: és per orgull, que refuseu l’homenatge? Com que es dirigia també a mi, vaig exposar què és el que jo en penso, cosa que si Déu vol exposaré en la pròxima glosa.

(Proyecto blau-final_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "Novembre, 20 diumenge"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*