Novembre, 13 diumenge

(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

En defensa de les institucions

13-a

Una vegada més sortirem al carrer no solament per defensar les institucions i la democràcia sinó, sobretot, per reforçar el procés cap a la independència. Referint-se a l’acord sobre els pressupostos al qual han arribat Junts pel Sí i la CUP, un cronista del diari El Punt-Avui parla de les dues ànimes que ho ha protagonitzat. Jo afegeixo –i el citat periodista també en fa esment– que hi ha una tercera ànima, la més poderosa, que és el poble. Aquest és el factor “humà”, sorprenent, que caracteritza el procés català!

13-b

És el que molta gent no entén, o ho fa veure per tal de seguir amb l’intent de confondre la població. En el mateix diari que acabo de llegir trobo unes paraules que ha pronunciat l’expresident de Catalunya, José Montilla, que em duen a la conclusió que acabo d’exposar. Diu que “Si no hi ha problemes, a vegades cal inventar-los o magnificar-los; el que volen és la secessió”. Quina pena em fa que persones de la seva categoria no hagin copsat que hi ha una ànima a Catalunya –un poble!– que no està per la secessió (com ells l’entenen): que no volem fronteres, ni isolar-nos, ni separar-nos… sinó que treballem amb una enorme il·lusió per construir un estat nou i modern, en el que la democràcia regni plenament en bé dels ciutadans que hi viuen, i en bé de l’engrescadora Europa que van somiar els qui van promoure la Unió Europea, que els Estats tradicionals –com Espanya– evitean que es construeixi.

13-c

Recomano la lectura del magnífic article que l’Agustina Rico ha penjat al web del Forum (forumgrama.cat) en què referint-se directament al diari El Periódico per com tracta l’elecció de Trump per a president de Nord-Amèrica, sense entendre mínimament el per què el poble senzill ho ha fet. “Quina arrogància! –escriu Agustina– Quina supèrbia! Un mitjà que s’ha significat pel seu lligam al socialisme o la socialdemocràcia, s’atreveix a jutjar i condemnar milions de votants d’un altre país després que els seus hagin fracassat reiteradament a les eleccions del propi (Espanya, i també Catalunya), després d’haver sigut incapaços d’impedir el retorn de Rajoy i després d’haver protagonitzat els penosos episodis interns de tots coneguts”.

¿Tant costa “escoltar” l’ànima e la gent? Però tranquils! L’important és que nosaltres continuem perseguint el somni, que tenim a tocar.

OMNIA RE_Maquetación 1

Sigues el primer en comentar on "Novembre, 13 diumenge"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*