Febrer, dijous 18 /Des del Fondo, amb Muriel Casals

(dia a dia A flor violeta_Maquetaci363n 1)

Amics i Amigues del Fondo, amb Muriel Casals

(esgl. rebel 2016_Maquetaci363n 1)(esgl. rebel 2016_Maquetaci363n 1)

Escric amb caràcter d’urgència aquesta nota pensant que hi pot haver persones que dubtin què farem la tarda d’avui. Davant la convocatòria que ens convida a assistir a l’acte que avui al capvespre es farà davant del Parlament, en homenatge a Muriel Casals, Amics i Amigues del Fondo ens hem plantejat què fer. Hauríem volgut assistir al parc de la Ciutadella. El nostre cor hi serà en esperit i, presencialment, amb representants de la nostra petita entitat. Però hem cregut que l’acte d’aquesta tarda a la Biblioteca del Fondo no el podem suspendre perquè hi hem convidat molta gent; a un bon nombre de manera individual, als quals podríem trametre un correu urgent, avisant-los de la suspnsió. Però l’anunci de l’acte ha arribat a moltes més persones a través del Full Informatiu de l’Ajuntament i del Butlletí de les parròquies de la nostra ciutat; mitjans que no apareixen de nou fins passat l’acte d’avui i que, per tant, ens seria del tot impossible de dirigir-nos-hi. Com que la decisió de fer l’homenatge a Muriel Casals es va prendre com qui diu “avui per demà”, no ens ha donat temps de reprogramar  la conferència d’avui, i comunicar-ho públicament. Ens sap greu, encara que, d’altra banda, pensem que la Muriel estaria contenta  de veure que treballem per aconseguir que un “tros” de la Catalunya que tant estimava es mou, per aconseguir un millorament en tots els sentits. Sapigueu, doncs, que l’acte d’avui a la Biblioteca del Fondo es manté i es realitzarà. I el dedicarem a Muriel Casals.

Declaració de Santa Coloma

18 A

Em plau recordar que Òmnium Cultural, presidit per Muriel Casals, va escollir la nostra ciutat per donar a conèixer el pla d’actuació de l’entitat de cara a la nova etapa del procés que viu Catalunya. Al solrmne acte s’hi adheriren més de 40 entitats colomenques, entre les quals, òbviament, Fòrum-GRAMA, representada en l’escenari de la Torre Balldovina, on tingué lloc la celebració, pels membres de la seva junta.

Muriel Casals va llegir la que des de llavors es coneix com a DECLARACIÓ DE SANTA COLOMA DE GRAMENET, de la que en copio un paràgraf  que ens toca de prop, i és un estímul per seguir endavant: “Fa gairebé 39 anys, precisament aquí, a Santa Coloma de Gramenet, s’inicià la immersió lingüística en 19 escoles públiques, per expressa petició de pares i mares, veïns d’aquesta ciutat, la gran majoria dels quals no tenia el català com a llengua pròpia”.

18 B

Acabo l’escrit amb un altre paràgraf de Muriel, que és un clam que amb la seva desaparició física, cobra encara més força: “Amb tota la solemnitat del moment, amb l’emoció que dóna el camí que hem fet junts, amb l’esperança que tenim d’encarar el nou tram que ens falta, serenament, joiosament, des d’Òmnium Cultural treballarem fermament en aquest projecte il·lusionador. Fem una crida a totes ls entitats i ciutadans perquè ens acompanyin  i perquè s’impliquin i prenguin partit en la consecució d’aquest gran objectiu que és viure sense tuteles ni coaccions, perquè volem, senzillament, poder respirar amb dignitat i viure en llibertat”.

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "Febrer, dijous 18 /Des del Fondo, amb Muriel Casals"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*