Febrer, 4, dijous/ Exposició “Candel” inaugurada

(dia a dia A flor violeta_Maquetaci363n 1)

El temps ha donat la raó a Candel

cand 1Marga Dordella en nom d’Amics i Amigues del Fondo es dirigeix als assistents

Fa de bon veure, l’exposició que hi ha a la Biblioteca del Fondo dedicada a Paco Candel. Una mirada retrospectiva que presenta un passat que ja sembla llunyíssim i que, no obstant, la majoria de les persones que hem assistit a la inauguració el vam viure. Moltes fotos. Moltes cares reconegudes. Hi surten personatges com el president de la Generalitat, Jordi Pujol. Els membres que amb Paco Candel van entrar al Senat, com Josep Benet. El crític d’art, Alexandre Cirici, el capellà mossèn Cuspinera… I, molts cops, Paco Candel.

cand 2

A la inauguració hi hem assistit una trentena de persones. Jo espero que activitats com aquesta exposició i conferències interessants aniran fent que la gent de “la” ciutat baixi al barri. Per part meva confesso que he estat molt content. S’ha recordat Paco Candel. El món marginal que tan bé retrata en les seves novel·les. I l’assaig (Els altres catalans) que canvià la mirada que es tenia dels immigrants. Mentre es recordava el pensament de Paco Candel jo contemplava el grup d’antics “joves” de la parròquia, presents a la sala. Quants anys! I de quina forma tan exacte s’ha produït en ells el que vaticinava Candel: “la gent canvia i s’adapta, mentre que el territori roman”.

csnd 3

Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, havia de fer la conferència. El trànsit impossible ha fet que arribés a misses dites. He pensat que havia estat millor. Bastanta gent ja era fora però els ressagats hem fet una rotllana i s’ha engegat una conversa sobre Paco Candel, amena i interessant. Què dir, si el que ell va escriure com una revelació, avui pràcticament és doctrina comuna? Encara que avui el procés d’integració topa amb dificultats molt més difícils de superar.

Hi podrem donar un cop de mà, Amics i Amigues del Fondo?

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "Febrer, 4, dijous/ Exposició “Candel” inaugurada"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*