El govern i el programa fan goig

(dia a dia A flor violeta_Maquetaci363n 1)

Un programa que entusiasma

Quin dia tan bonic, que fa avui. Domina el sol. Un sol que es fa present perquè, com que fa fred, el busques. Vaig cap a l’Ajuntament i passo per la vorera costat nord, que és la que hi toca el sol. Si pogués, m’escaparia i me n’aniria a la muntanya. Fa ja tres setmanes que en preparar l’agenda reservo el dijous i el divendres per acostar-me a  la neu. Trepitjar neu quan fa sol, rodejat de  muntanyes nevades per mi és una cura. Com quan, després que m’he rentat i esmorzat obro la finestra i el sol banya l’habitació on escric. Uns dies amb tot massa bons. Cal que plogui.

19 munteLa dolcesa del temps sembla que inundi el paisatge polític. Es respira des que el president Mas va donar el pas al costat i s’ha investit Carles Puigdemont i ja tenim govern. Fa goig el nou govern. Tenim uns personatges al davant que inspiren confiança per la seva vàlua i perquè són nous. I impol·luts. M’grada l’Oriol Junqueres. La seva convicció, el seu entusiasme, la determinació com treballa per la independència. La neus Munté també em va agradar molt. Igual que l’atlètic Raül Romeva, per no parlar dels consellers coneguts, com el Toni Comín. I el que més m’agrada és la il·lusió que posen de fer un estat nou i modern, amb una constitució que crearem entre tots. I, sobretot, el marcat accent social que pren la futura República catalana.

19 lluis rabellEm pregunto: davant d’un programa tan marcadament social, tan atent a la sanitat i a l’ensenyament, tan preocupat per esbandir la pobresa ¿no s’hi sumaran Barcelona en Comú i Catalunya Sí que es Pot? He sentit aquest matí l’entrevista que Mònica Terribes ha fet a Lluís Rabell que, a una pregunta semblant a la meva, li ha respost que ¿com no s’hi hauran d’afegir, quan ells ja incloïen aquests objectius en el seu programa? Com és lògic ha dit que ho faran des de l’oposició. Toca treure pit i, suposo, utilizaran l’estratègia que ha seguit la CUP, per guanyar protagonisme.

L’enhorabona si, al final, s’adonen que uns objectius tan fantàstics com els que persegueix  Junts pel Sí es podran assolir si disposem d’un estat plenament sobirà.

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "El govern i el programa fan goig"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*