Gener, dilluns 11 / Nou president

(dia a dia A flor violeta_Maquetaci363n 1)

33esp

Retornen els ànims

Darrerament rebo molts WatsApp i, des d’ahir nit, m’arriben com una pluja fina i benèfica. Tots (els darrers), són missatges que traspuen satisfacció i esperança, ben diferents dels que m’enviaven quan tot feia pensar que anàvem de cara a unes eleccions. Feia ja temps que  el desànim s’apoderava de la gent. Em refereixo a les persones del meu l’entorn, amb moltes de les quals he anat a les multitudinàries manifestacions que s’han fet. Però, des d’ahir, els ànims han canviat com quan es gira un mitjó. A aquesta pluja, ahir, ja ben entrada la nit, vaig enviar a algun grup i a amics i amigues un WattsApp força esquemàtic, que copio en el blog. És aquest:

Gràcies pels missatges rebuts. I sí: em vull afegir als vostres comentaris: 

  1. L’altura humana del ja expresident. La claredat, la serenor, l’equanimitat: amb dolor ha fet un pas al costat, peròtambé amb convicció i sense agror.
  2. Els efectes positius de la decisió. D’una banda, el procés continuarà; i, de l’altra, s’evita el lerrouxisme que s’estava covant (potser sense que algun partit se n’adonés) amb la confluència de Catalunya en Comúi  Sí que es Pot, de la mà de Podemos.
  3. Molt important: defugir les bronques, respectar els qui pensen diferent i, en tot cas, explicar millor que volem el benestar de tothom, i treure les fronteres que han creat el mal tracte rebuts del govern espanyol, al llarg de molts anys de submissió.
  4. Eixamplar la base idependentista: crear llaços d’amistat amb tots els pobles, en especial d’Europa i, encara més, amb els pobles de la Península ibèric.

Afegeixo un breu comentari, respecte al nou president i al nostre paper. Dir que Carles Puigdemont em va caure molt bé, el veig senzill i proper, intel·ligent i decidit, i avalat per Artur Mas. Ara cal que nosaltres, escarmentats per l’experiència viscuda, treballem per eixamplar la base dels qui voten independència, encomanant-los la nostra il·lusió.

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "Gener, dilluns 11 / Nou president"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*