NOVEMBRE

(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

30, dilluns / Un cop de puny?

30

Torno a referir-m’hi, tot i que em cansa i em decep profundament l’actual situació. Només em faltava saber com va anar ahir la trobada de la CUP a Manresa, i sentir l’arenga amb què  l’admirat David Frenández va tancar la jornada. Tot plegat em resulta desconcertant. Respecte de la ideologia de la CUP –que conec poc– diria que probablement hi coincidiria molt. Però no amb el seu radicalisme, en el seu dogmatisme. O en la creença de tenir  “la” veritat. Una comportament que lliga malament amb el que crec que és la democràcia.

Gabriela Grasset deia aquest matí en l’entrevista que li ha fet Mónica Terribas que els deu diputats cupaires votaran que sí a la investidura “si es presenta un president que generi menys adversitat”. Una primera pregunta és com reaccionarien ells si Junts pel Sí posés com a condició sine qua non que per arribar a un acord apartin Antonio Baños o l’Anna Gabriel. Els qui volen l’Artur Mas de president ¿no podrien dir-los que Baños o la Gabriel encara generen més animadversió que l’Artur Mas? Deia la Gabriel que el que vol la CUP és eixamplar la base independentista. Que no ho vvolen també la gent de Junts pel Sí? El PP i el PSC també fan bandera dels ciutadans silenciosos per validar la proposta federalista. Peró el fet que en unes eleccions un partit no tregui la majoria que li convé, fa que la majoria que guanya no tingui prou pes?

El que em desagrada més de la CUP és la dura defensa que fa dels popis punts de vista, que veig com una imposició, aprofitant que té la paella pel mànec. Hi veig l’embrió que sol generar les dictadures. Tot grup dogmàtic quan arriba al poder per vies no democràtiques, un cop que s’hi instal·la, pretén imposa a la societat la seva ideologia. La gent –que en la seva major part no és utòpica sinó comodona, o simplement pensa diferent– no s’hi sotmet. Llavors el govern castiga els dissidents, els aparta o els empresona.

M’agradaria que els partits cerquessin per damunt de tot l’entesa per respondre al que el poble demana. El temps dels profetes veterotestamentaris que parlaven en nom de déu ja ha passat.

Proyecto1_Maquetación 1.qxd

Preguntes

Segons Laia Vicens (Ara.cat) Gabriela Serra ahir va dir: “A casa discutim, però quan la CUP surt per la porta només hi ha una CUP, un puny”. Pregunto: “Volia dir  Un cop de puny?”

I en un altre paràgraf Laia Vicens reprodueix el que va dir Anna Gabriel: “Si hi ha eleccions serà perquè Junts pel Sí no ha mogut la fitxa que la gent demana que mogui”. Monica Terribas (Catalunya.ràdio) avui li ha preguntat: “Quina gent?”

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "NOVEMBRE"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*