NOVEMBRE

(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

27 divendres-28, dissabte / Lluís, recordat

Microsoft Word - Documento1

Em va emocionar l’acte d’ahir. Veure tantes persones reunides per recordar i homenatjar el Lluís! Van ser molts els qui havien demanat que es fes un acte en el que la gent pogués expressar l’afecte que sentien per ell. Em mirava els assistents a la sala d’actes de la biblioteca del Singuerlín. M’hauria agradat saludar un per un, els assistents, de part de l’amic comú. I tot i que l’acte es va fer molt llarg (dues hores i mitja, molt ben conduït per l’Andreu Banús), vaig pensar que era bo que tanta gent es pogués expressar.

Microsoft Word - Documento1

No puc precisar qui va asseverar que a mesura que els anys passin la figura de Lluís Hernández creixerà, i serà considerat com un dels pares de la Santa Coloma moderna. Igual que ha passat amb l’arquitecte Xavier Valls Bauçà. Ambdós emergiren enmig d’una situació urbana i social desastrosa, que consciencià la població i donà peu a un activíssim moviment popular. Molts d’aquells veïns i veïnes que van lluitar per transformar la ciutat dormitori en una ciutat habitable i humana, ahir eren a la sala d’actes de la biblioteca del Singuerlín.

Microsoft Word - Documento1

Crec que tots els presents vam reviure la ja llunyana època en la que ens movia un ideal utòpic, en el qual seguim reconeixent-nos. Per això felicito el Ferran Saro que promogué  l’homenatge i s’emprà a fons perquè tingués un caire eminentment popular, amb la col·laboració d’Amics i Amigues de Lluís Hernández, Fòrum-Grama, Casal del Mestre, CEP, FAV GRAM i ICV. I m’agradà que l’Ajuntament hi donés el seu suport. A través dels testimonis dels qui van parlar es va dissenyar el perfil del Lluís Hernández home-capellà-i-polític, si bé el que aparegué per damunt de tot va ser el perfil humà. Les fotos que es projectaren a la pantalla mostraren aquestes diferents facetes. A mi m’encantaren les del Lluís infant, les de Lluís al seminari o amb la família. Una família obrera i cristiana que emigrà a Catalunya, al caliu de la qual no dubto que es forjà l’ideal que guià al Lluís, tota la seva vida.

….

FOTOS: 1, El Lluís amb el seu germà petit Jaume i la seva mare; 2, el Lluís amb els seus pares; i 3, el Lluís seminarista, a la Conreria.

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "NOVEMBRE"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*