NOVEMBRE

(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

19, dijous / “Deliris de grandesa”

No  m’agrada entrar en discussions quan el que es diu no té transcendència. Trobo millor fer cas de la saviesa popular que ha encunyat la frase  “agua que no has de beber, déjala correr”. Però avui no puc passar per alt l’escrit que firma Esteve Serrano Ortín, perquè ho fa com a portaveu del Grup Municipal Socialista, que és qui governa al nostre Ajuntament, i des del butlletí municipal, tot i que em sap greu perquè amb l’Esrteve sempre he tingut una molt bona relació, que m’atreveixo a qualificar d’amistosa.

19 psc Comento el text, tot reproduint-ne algunes frases (els subratllats són meus): “Nosaltres –s’hi afirma– hem dit “no” a la declaració d’independència perquè és una manifesta falta de respecte a la ciutadania, inclosa la que creu que aquest és l’únic camí possible”. Acte seguit, com solen fer els partits contraris a la independència, contraposa la independència a l’atenció de les necessitats que pateix la gent: “Mentrestant, centenars de famílies colomenques no poden cobrir les seves necessitats  més bàsiques”. Li pregunto a l’amic Esteve: “I els que volem un estat propi ¿és que no el volem per tenir els diners i les eines per resoldre a fons els problemes de la gent?”

19 gent

Fa  pocs dies vaig dir a l’alcaldessa, després que unes setmanes abans ja l’hi havia comentat a través d’una carta privada, que la qüestió que viu Catalunya sobre l’encaix o la secessió respecte d’Espanya, sent un tema d’important repercussió –també també a Santa Coloma–, l’Ajuntament n’hauria de parlar i, des d’una posició respectuosa i neutral, oferir a la població la informació necessària perquè puguin decidir el seu vot amb prou coneixement. L’Ajuntament ha obviat el procés, tot i que l’Assemblra Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural van triar la nostra ciutat per presentar a Catalunya els seus respectius programes del procés, actes dels quals el Full Informatiu ni abans ni després de tenir lloc se’n va fer ressò, com si el tema no tingués res a veure amb Santa Coloma quan, en realitat,  11.012 colomencs han votat per la independència, cosa que demostra que els interessa el tema, a les quals s’han d’afegir les moltes que hi han votat en contra, senyal inequívoc que el tema també els afecta.

L’indignant, però, de l’escrit del portaveu del Grup Socialista és la desqualificació despectiva i ofensiva que fa dels qui volem la independència, més greu si es té en compte que mai hem menystingut els qui defensen el federalisme. Jo mateix he escrit diverses vegades que el meu pare era federalista i que va escriure un llibre sobre una possible Constitució de la República ibérica, com també eren federalistes Prat de la Riba, i Macià, i Maragall,i  Cambó… i molts de nosaltres, fins que hem hagut de constatar amb tristesa que  el federalisme a Espanya és impossible perquè cap dels partits principals reconeixen que Catalunya és una nació. I avui, a més, pensem que els Estats tradicionals són el passat, que dificulta la creació de la Unió Europea dels pobles, que és el futur.

19 papà

Esteve Serrano, referint-se a la proposta de desconnexió aprovada pel Parlamet afirma que ells també volen desconnectar: “nosaltres volem desconnectar […] dels que pensen que poden enredar la ciutadania amb els seus deliris de grandesa per tal de passar a la història al preu que sigui”. Amic Esteve: això, t’atreviries a dir-nos-ho a la cara, mirant-nos als ulls? Que jo, que els dos milions de ciutadans que hem sortit al carrer amb el somriure als llavis ho fem perquè hem embogit, perquè delirem, o perquè ‘algú’ ens ha enredat?

3

Si el Partit no desautoritza aquest escrit i presenta les degudes excuses (almenys als 11.000 ciutadans de Junts pel Sí i de la CUP) no és digne de ser al govern que ha de representar tots els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma.

……….

NOTA. Delirant, segons el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans

delirant, adj. Que presenta caràcters de deliri.

deliri m Estat més o menys durador de pertorbació mental que es manifesta per una gran excitació, incoherència en les idees, delusions i al·lucinacions, causat  per la febre, una intoxicació, una contusió, etc.

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "NOVEMBRE"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*