NOVEMBRE

(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

14, dissabte / “Allahu akbar”

14 a

Em ficava al llit, vaig posar la ràdio i, quin horror! Quina salvatjada més gran! Vaig estar una bona estona seguint la informació. Aquest matí de seguida he connectat amb la televisió: sis punts d’actuació terrorista, 120 morts, 200 ferits dels quals 80 greus… I una consternació general.

Testimonis presencials de l’atac en la sala de concerts expliquen que el comando, armats amb metralletes, van entrar cridant “Allahu akbar!” (“Al·là és gran”).  A nosaltres això ens sembla una blasfèmia. Matar en nom de Déu! Ells estan convençuts que aniran al paradís. Entenc que la gent reaccioni consternada i que alhora es covi en el cor del poble ferit un profund sentiment d’odi. Franois Hollande, el president francès, en una aparició a la pantalla quan els fets encara s’estaven produint, va assegurar als francesos que els terroristes no quedaran impunes. La gent, si pogués, els mataria a l’instant.

14 cFrança ha de passar el dol i superar-lo. Amb ells, nosaltres i el món civilitzat. Però caldrà que amb serenitat fem una seriosa reflexió. Què està succeint? França acaba d’enviar tropes seves a lluitar a Síria. Al món, injust!, hi ha greus conflictes. Interessos, egoistes, imposicions polítiques… I una resposta comuna: “tu la fas, tu la pagues”. I és possible que davant del terrorisme salvatge “en defensa pròpia” quan ataquen cruelment la població la resposta “immediata” hagi de ser la policia i fins i tot l’exèrcit. Jo mateix confesso  que més d’una vegada penso que què espera Nord-amèrica a anihilar fulminantment assassins com el dictador que governa Síria…

14 bPerò en calma, davant de tant d’odi com hi ha al món defenso que el que cal és promoure una croada dirigida a la ment i al cor de la gent per difondre el missatge humanista del fons cristià que hi ha als orígens d’Europa, i els principis de la declaració dels drets humans. Que on hi ha guerra es porti la pau. Que on es fomenta l’odi s’hi porti l’amor. Que on les idees fanàtiques condemnen els altres es  conscienciï la gent que tots som iguals, que tots som germans.

Una idea en la que vull insistir.

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "NOVEMBRE"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*