NOVEMBRE

(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

10, dimarts / “Veles e vents”

Són les 9 del matí. D’aquí a una hora s’obrirà la sessió al Parlament, en la que els partits valoraran el discurs que ahir va fer Artur Mas, i respondran a la invitació que el president va fer perquè l’investeixen com a president del nou govern. Penso seguir la sessió tot i que avanço que aquests debats m’avorreixen i incomoden. En realitat  no són debats, sinó atacs. Si el president diu, per exemple, que la independència no significa l’oblit de les qüestions socials –com no cessa d’etzibar-li enfadadíssim Coscolluela-, per què no s’argumenta, després d’escoltar la proposta, i sospesen els pros i dels contres? Que la independència és una ruptura, un aixecar un mur, sortir d’Europa, l’intent de tapar una política corrupta… Sí? Com hoproves? Parleu-ne! Argüiu. Escolteu-vos!

10

A mi el discurs de Mas em va agradar molt. Quina llàstima –pensava– que per l’obsessió de deu cupaires perdem aquesta figura! Això a part, em costa molt d’acceptar que per deu diputats els altres seixanta-dos hagin de retirar el seu candidat a presidir el govern. Diuen els representants de la CUP que en una negociació tothom ha de cedir. Pregunto: ¿és que la gent de centre de Junts pel Sí –afortunadament!– no ha cedit ja molt, virant claríssimament cap a una política social o d’esquerres? Aquest és el valor de la jova formació cupaire, com el dels joves militants que pujant del carrer han entrat en les vetustes seus parlamentàries. Dur a les altes instàncies polítiques el voler del poble ras i senzill. Però que qui pacte hagi de decapitar el seu cap és una cosa molt diferent. Qui entraria en un debat si el resultat, després que has pactat un programa acaba amb la teva defenestració?

Som en una moment extraordinari. Hi hem arribat avançant units moltíssimes persones. Hem elogiat l’entesa, la tansversalitat, l’anar tothom a la una. Hem exigit que els partits oblidin els seus catecismes perquè ara és l’hora d’aconseguir la llibertat. No ha de prevaldre la voluntat del poble?

Contra Mas hi ha deu diputats, a favor, seixanta-dos.

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "NOVEMBRE"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*