Mentrestant (*)

 pla i cela

Viatge a peu de Josep Pla amb Camilo José Cela

Tinc el temps ben ple. Enllesteixo coses embastades; poso ordre als escrits, els corregeixo de cara a l’arxiu que anirà a la Biblioteca del Fondo, escric per la web del Fòrum. Dono voltes a la idea del nou blog, no només de l’estructura sinó també del contingut. Amb la contradicció que experimento entre les ganes de fer coses i la necessitat d’aturar-me i viure amb una major dosi de llibertat, per aprofitar el do que se m’ofereix de gaudir de la vida, un do més més preuat, encara, quan el temps es fa més curt.

Des de molt jove se m’inculcà el valor de la dedicació als altres i, fer-ho, és per mi una font de goig i un antídot contra el sentiment de la fugacitat de la vida. Em du a cercar les coses que superen d’alguna manera la “mort”. M’ocupo delFòrum i, fins ara, escrivia cada dia per Prímula, a més porto el Butlleti de les parròquies colomenques. Hi ha moltes reunions i, a més, les trobades amb els amics, amb la família, les visites… A banda d’aquesta activitat dedico temps a la lectura; tinc una pila de llibres que m’esperen i, tot just n’obro un, un altre em reclama. Un exemple: en pocs dies he llegit el llibre pòstum de la Maria-Mercè Marçal i el que li dedica Caterina Riba, he acabat les Cartes des de la presó del teòleg BonhoefferEl pelegrí, autobiografia de sant Ignasi de Loiola. I he començat el darrer de Josep PlaLa vida lenta. 

Fer el que faig m’agrada. No obstant, experimento un cert esquinçament, que he descobert que Pla el patia en grau superlatiu. Així ho expressà en el seu dietari (14 de gener de 1956): “La fatiga d’escriure pels diaris arribarà un moment que será insurmontable. Quan veig que a fora fa tan bon dia i jo estic amarrat, com un presidiari, a aquesta taula de la xemeneia, em desespero”. Ell havia d’escriure perquè s’hi guanyava la vida mentre que jo ho faig dut per la meva vocació.

El que em cal, però, és que l’agenda no em domini i que trobi un equilibri que em permeti sentir “més plenament” el goig de viure.

(*) Escrit el 7 de gener de 2015

Proyecto1_Maquetación 1.qxd

Sigues el primer en comentar on "Mentrestant (*)"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*