Esclata el judici

Tots som jutjats

A mi no em quda cap dubte, amb el judici d’avui , que en la farsa que ha muntat el govern espanyol no es jutgen només els polítics i polítiques del nostre govern sinó els més d’un milió de persones que vam fer l’1 d’ocubre. És més, puc dir amb tota certesa que es jutja Catalunya sencera perquè el què passa avui a Madrid no és sinó la cuetada final de l’intent d’Espanya d’abolir la nació catalana, que va tenir l’episodi seminal el 14 de setembre de 1714, quan l’exèrcit hispanofrancès va aixafar Barcelona i dies després Felip V abolia les Constitucions catalanes.

“Rafael Casanova conscient de l’extraordinària gravetat dela situació, va decidir jugar una última carta desesperada: treure la bandera de Santa Eulàlia, que segons la tradició sempre protegia Barcelona en casos de perill extrem., i no perquè esperés un miracle diví,sinó per l’efecte enardidor que podria tenir sobre la moral i els ànims dels defensors”. Sàpiens

Casualment, el judici s’obre el dia de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona. La ciutat cap i casal de Catalunya, que just avui celebra la Festa Major, que de festa ara d’un costat no en té res perquè el judici converteix la diada en una data nefasta. Però d’altra banda, de la mateixa manera que la natura passa de les malestats que fem els humans i la primavera s’avança amb el florir ja de moltes plantes, singulament dels ametllers i les mimoses, la falsedat del judici que avui comença i la reacció de la gent arreu del país ens fa pressentir el triomf  de Catalunya.

Serà un goig, alhora que un patiment, veure els nostres polítics asseguts als bancs dels acusats: en la seva honradesa i valentia, en el seu sofriment i en la seva fermesa ens hi emmirallarem tots.

Acabades aquestes ratlles, un rcord paticular a les Eulàlies, que tinguin una feliç diada! Un pensament especial a les meves dues nebodes, que porten el bonic nom de la patrona de Catalunya.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sigues el primer en comentar on "Esclata el judici"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*