De la submissió a l’atac

 

Em va sorprendre el canvi d’imatge de l’Anna Gabriel. Quan van donar per la televisió la notícia que es quedava a Suïssa, sentia l’entrevista –que veia ja començada–, vaig suposar que la noia que sortia a la pantalla seria una seva advocada. Fullejant més tard els diaris al mòbil vaig adonar-me que era la diputada cupaire, i hi vaig llegir uns comentaris d’especialistes en la interpretació de la imatge, qu explicaven que amb el nou look la Gabriel apareix com a persona més propera, menys agressiva, més “normal”.

I no perquè s’arronsi davant la duresa de la justícia espanyola, sinó tot al contrari: ha anat a Europa per denunciar la seva situació de perseguida per un govern empresona a polítics pr les seves idees independentistes, als quals acusa de rebels i sediciosos. Una manera d’internacionalitzar la judicialització que pateix Catalunya, seguint la línia adoptada ja fa dies pel president Carles Puigdemont.

A mi aquesta actitud em complau molt. I celebro que a Catalunya ara! La resposta dels nostres polítics canviï: d’una submissió pròpia de gent que se sent derrotada passen a l’atac, defensant que els assisteix la raó. I mentre Europa cada dia se sentirà més interpel·lada, el govern de Rajoy, de dominador i vencedor, s’anirà sentint cada cop més acorralat i més perdut.

Ho vaig escriure dies enrere: el part de la República ha estat difícil i desassistit; però ja va néixer i es fa sentir.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sigues el primer en comentar on "De la submissió a l’atac"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*